BUSINESS INFORMATION SOLUTIONS
BUSINESS INFORMATION SOLUTIONS
BUSINESS INFORMATION SOLUTIONS

Welcome to the common way to the success!

Reimen
Reimen
Reimen
Hírek
Lótuszvirág formájú, százezres stadiont építenek Kínában
Lótuszvirág formájú, százezres stadiont építenek Kínában
Lótuszvirág formájú, százezres stadiont építenek Kínában
2020. Április 22.

A kínai Evergrande-csoport megkezdte a világ legnagyobb multifunkciós futballstadionjának építését, a kuangcsoui stadionban 100 ezer ülőhelyet fognak kialakítani, írja az MTI.

A Kuangcsou Evergrande Labdarúgó Stadion, melyet külső megjelenésére, formájára utalva Lótuszvirág Stadionként is emlegetnek, 12 milliárd jüanba (554,8 milliárd forint) fog kerülni az ingatlanfejlesztő cég közlése szerint.

Az aréna a kínai élvonalban szereplő, nyolcszoros kínai Szuperliga-győztes Kuangcsou Evergrande csapatának lesz az otthona, és befogadóképességét tekintve a barcelonai Camp Noutól veszi el az első helyet a többfunkciós futballstadionok között.
Ugyanakkor a legtöbb nézőt befogadni képes stadion az elsősorban nem a labdarúgást szolgáló észak-koreai Rungnado Május Elseje Stadion marad, a phenjani arénában 114 ezer ülőhely van.

A kuangcsoui stadiont, melynek munkálatai szűk egy hete kezdődtek el és a tervek szerint 2022 végén fejeződnek be, a Sanghajban dolgozó amerikai építész, Hasan Syed tervezte. A tervek szerint a stadionban üzletek és vendéglátóegységek is helyet kapnak.

AZ ÉPÍTTETŐ CÉG AZZAL INDOKOLTA NAGYSZABÁSÚ BERUHÁZÁSÁT, HOGY KÍNÁBAN KEVÉS A MULTIFUNKCIÓS FUTBALLSTADION, ÉS EZ AZ ÚJ LÉTESÍTMÉNY HOZZÁJÁRULHAT AZ ORSZÁG LABDARÚGÁSÁNAK FEJLŐDÉSÉHEZ.

Az Evergrande-csoport jelezte, hogy további két, egyenként mintegy 80 ezer néző befogadására alkalmas stadion építését is tervezi más kínai városokban. A kínai kirakatcsapatnak számító  Kuangcsou Evergrande jelenleg az 58 500 férőhelyes Tianhe-stadionban játssza a hazai mérkőzéseit, ahol az átlagnézőszámuk 46 ezer körül alakult az előző szezonban, írja az ESPN.

Xia Haijun, Evergrande-csoport elnöke elmondta, hogy az új stadion olyan szimbóluma lesz a kínai labdarúgásnak, mint Sydney-nek az Operaház, vagy Dubajnak a világ legmagasabb felhőkarcolója, a Burj Khalifa.

Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt..
Bezárom